Design Studio
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Efekat kapljica vode

Go down

Efekat kapljica vode Empty Efekat kapljica vode

Komentar by Sara Wed Apr 13, 2011 5:07 pm

U ovom tutorijalu naučićete kako da napravite efekat kapljica vode na nekoj površini, ja sam u primeru koristio list sa drveta.

Korak 1

Otvorite iz pratećeg materijala sliku 1 u Photoshop-u, File –> Open.

Efekat kapljica vode 1_foto_6

Korak 2

Na paleti Layers kliknite na ikonicu „Create a new layer” da napravite novi sloj. Naravno, da bi mogli da se poigramo sa stilovima slojeva moramo imati neki sloj (Background nije sloj).

Efekat kapljica vode 2_layer_1

Korak 3

Kapljice vode ćemo nacrtati uz pomoć četkice (Brush tool) pa u kutiji sa alatima kliknite na ovu alatku. Na liniji opcija otvorite meni sa četkicama pa odaberite neku četkicu tvrdih ivica (Hardness 100%).

Efekat kapljica vode 3_brush_0

Korak 4

Kliknite jednom negde na sliku da napravite prvu kapljicu. Boja kapljice uopšte nije važna a ja sam ih crtao crnom bojom čisto da se bolje vidi.

Efekat kapljica vode 4_kap

Korak 5

Promenite veličinu četkice pa nacrtajte još nekoliko kapljica.

Efekat kapljica vode 5_kapljice

Korak 6

Idite na Layer-> Layers style->Drop shadow i kada vam se otvori prozor kao na slici dole podesite vrednosti kao na njoj. Napomena: Otvorite kolekciju kontura (Contour) pa odaberite označenu konturu. Nemojte još zatvarati ovaj prozor već pređite na sledeći korak.

Efekat kapljica vode 6_shadow_0

Korak 7

U spisku stilova, sa leve strane, kliknite na stil Inner Shadow pa podesite opcije ovoga stila kao na slici dole. Pređite na sledeći korak bez zatvaranja ovoga prozora.

Efekat kapljica vode 7_inner_shadow

Korak 8

U spisku stilova, sa leve strane, kliknite na stil Inner Glow pa podesite opcije ovoga stila kao na slici dole. Napomena: kliknite na ikonicu sa prikazom početne boje gradienta pa je promenite u crnu (označeno strelicom). Pređite na sledeći korak bez zatvaranja ovoga prozora.

Efekat kapljica vode 8_inner_glow

Korak 9

Konačno, kliknite u spisku stilova sa leve strane na Bevel & Emboss pa podesite opcije kao na slici dole. Napomena: kliknite na kućicu sa prikazom boje za Shadow Mode i promenite je u belu (označeno strelicom). Na kraju kliknite na OK da zatvorite prozor za podešavanje stilova slojeva.

Efekat kapljica vode 9_bevel

Korak 10

U ovoj fazi, vaše kapljice vode bi trebalo da izgledaju kao na slici dole. Pošto su previše pravilnog oblika, a u prirodi nije tako, u nastavku ćemo da im malo „pokvarimo” ovaj oblik kružnice da doteramo stvar kako treba.

Efekat kapljica vode 10_faza

Korak 11


Iz kutije sa alatima uzmite Smudge tool. Ova alatka radi kao da , u stvarnom životu, umočite prst u svežu boju pa je razmazujete po platnu (ikonica alata sugeriše upravo ovo).

Efekat kapljica vode 11_smudge

Korak 12

Nanesite alatku na kapljicu vode, pritisnite i nežno povucite u jednu stranu (kao da to radite sa prstom i svežom bojom). Nakon ovoga koraka završili ste tutorijal dobili ste efekat kapljica vode a slika iz prethodnog koraka izgleda mnogo prirodnije.

Efekat kapljica vode 12_faza_0


Tutorijal by: www.tutorijali.rs
Sara
Sara
Administrator

Posts : 153
Join date : 2011-04-13
Age : 24

http://www.designstudio.forumotion.net

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu